Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa brukselkowa jest jedną z ulubionych zup mojego męża. Tym razem w wersji wielowarzywnej - na prawdę smaczna.

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami

Składniki:

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami

na zupę

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami

przygotowanie

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami
przygotowujemy wszystkie potrzebne warzywa

Wszystkie warzywa należy obrać i umyć w zimnej wodzie.

krojenie

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami
wszystkie warzywa należy odpowiednio pokroić.

Pora kroimy w półplasterki, ziemniaki w kostkę, natomiast marchew i seler ścieramy na tarce o wąskich oczkach.

smażenie

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami

Na patelni przesmażamy na maśle pora, kiedy się ładnie zeszkli dodajemy marchewkę z selerem, doprawiamy i smażymy jeszcze 3 minuty.

gotowanie

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami

Do garnka przekładamy ziemniaki, zalewamy ok 5-6 szklankami wody, dodajemy sól i pieprz i gotujemy.

Kiedy są na wpół miękkie dodajemy brukselkę, po kilku minutach dodajemy przesmażone warzywa - gotujemy do czasu aż ziemniaki i brukselka będą miękkie.

Po zdjęciu z ognia zabielamy śmietanką - gotowe.

Tagi:

zupa