graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

zupa budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupę budyniową podaje z herbatnikami

zupa budyniowa

Składniki:

zupa budyniowa

 

  • 5 szklanek słodkiego mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • 0,5 torebki budyniu w proszku śmietankowego
  • 1 cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

zupa budyniowa
4 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym i masłem,w 1 szklance mleka rozprowadzić budyń i wlać na gotujące się mleko,gotujemy przez 2 minuty na małym ogniu i zdejmujemy z ognia żółtka utrzeć z cukrem mikserem na puch,utarte żółtka wlewać stopniowo do gorącej zupy i dokładnie wymieszać,po wymieszaniu wlewać na talerze podawać gorące