Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa z kaszą gryczaną
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. W międzyczasie marchewki i ziemniaki obieramy ze skórki i myjemy razem z liśćmi selera.
Marchewki kroimy w talarki, a ziemniaki w kostkę, wkładamy do garnka z rosołem. Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej. Dokładamy do gotującej się zupy i gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy ugotowaną kaszę i śmietankę, doprawiamy do smaku przyprawami i zagotowujemy.
Zupę przelewamy na talerze i dekorujemy pokrojoną natką pietruszki.
Marchewki kroimy w talarki, a ziemniaki w kostkę, wkładamy do garnka z rosołem. Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej. Dokładamy do gotującej się zupy i gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy ugotowaną kaszę i śmietankę, doprawiamy do smaku przyprawami i zagotowujemy.
Zupę przelewamy na talerze i dekorujemy pokrojoną natką pietruszki.