Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa z pieczonych buraczków i dyni
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew i pietruszkę, myjemy i kroimy w kostkę, wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w kostkę i razem z dynią dokładamy do zupy.
Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej, dokładamy do gotującej się zupy i gotujemy do miękkości.
Na samym końcu wsypujemy przyprawę do zupy i wlewamy sok z cytryny oraz śmietankę i mleko, zagotowujemy.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w kostkę i razem z dynią dokładamy do zupy.
Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej, dokładamy do gotującej się zupy i gotujemy do miękkości.
Na samym końcu wsypujemy przyprawę do zupy i wlewamy sok z cytryny oraz śmietankę i mleko, zagotowujemy.