Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa z soczewicą
Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy ziemniaki w kostkę, marchewki na talarki. Przekładamy do wody i myjemy.
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy mięso oraz cebulę, smażymy około 5 minut. Przekładamy do garnka i wlewamy wodę oraz dokładamy pokrojone warzywa, listek laurowy, ziele angielskie i gotujemy.
W międzyczasie obieramy buraczki ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej.
Do garnka z zupą wsypujemy soczewicę i dodajemy buraczki, gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy mięso oraz cebulę, smażymy około 5 minut. Przekładamy do garnka i wlewamy wodę oraz dokładamy pokrojone warzywa, listek laurowy, ziele angielskie i gotujemy.
W międzyczasie obieramy buraczki ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej.
Do garnka z zupą wsypujemy soczewicę i dodajemy buraczki, gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę