Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa z burakami i fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka zupa z burakami i fasolką szparagową jest pełna warzyw i witamin. Można ją ugotować na wywarze warzywnym lub mięsnym.

Zupa z burakami i fasolką szparagową

Składniki:

Zupa z burakami i fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Zupa z burakami i fasolką szparagową
Marchew, seler, pietruszkę i buraki pokroić w kostkę, zalać wodą. Dodać kostkę warzywną, ziele angielskie i liście laurowe.

Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową i gotować pod przykryciem do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy będą miękkie zupę doprawić do smaku octem, solą i pieprzem.