tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobrze smakuje z grzankami z bułki

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Cebulę obrać i pokroić na jak najcieńsze plastry. W rondlu podgrzać tłuszcz na umiarkowanym ogniu, bez rumienienia i podsmażyc cebulę, ciągle mieszając, do jasnozłotego koloru. dodać mąkę mieszając drewnianą łyżką i podgrzewać stale mieszając na malym ogniu, aż mąka lekko się zarumieni. Wtedy zalać wodą z rozpuszczonymi kostkami bulionu i mieszać ,aż się zagotuje. Gotować powoli około 10 minut, zaprawić śmietaną , przyprawić pieprzem.

Tagi:

cebula