Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa
Przygotowanie;
Cebulę obrać,pokrajać w cienkie plastry,przysmażyć na oliwie na kolor rumiany.
Przyrumienioną cebulę zalać białym rosołem i gotować na małym ogniu przez 30 minut.Zupę posolić i dodać pieprzu do smaku.Bułkę pokrajać w plasterki na 10 sztuk,przypiec z obu stron,każdą porcję bułki posypać tartym serem.
Wlać zupę do kamionkowych filiżanek ogniotrwałych.Na wierzch filiżanki położyć kromki bułki posypanej serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika.Gdy ser się topi,zupa jest gotowa.
Cebulę obrać,pokrajać w cienkie plastry,przysmażyć na oliwie na kolor rumiany.
Przyrumienioną cebulę zalać białym rosołem i gotować na małym ogniu przez 30 minut.Zupę posolić i dodać pieprzu do smaku.Bułkę pokrajać w plasterki na 10 sztuk,przypiec z obu stron,każdą porcję bułki posypać tartym serem.
Wlać zupę do kamionkowych filiżanek ogniotrwałych.Na wierzch filiżanki położyć kromki bułki posypanej serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika.Gdy ser się topi,zupa jest gotowa.