Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

orzeźwiająca smaczna zupa z cebuli

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • Składniki:
  • Cebula 1000g
  • Oliwa ( z oliwek)
  • Bułka paryska 200g
  • Ser żółty 150g
  • Rosół biały

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Przygotowanie;
Cebulę obrać,pokrajać w cienkie plastry,przysmażyć na oliwie na kolor rumiany.
Przyrumienioną cebulę zalać białym rosołem i gotować na małym ogniu przez 30 minut.Zupę posolić i dodać pieprzu do smaku.Bułkę pokrajać w plasterki na 10 sztuk,przypiec z obu stron,każdą porcję bułki posypać tartym serem.
Wlać zupę do kamionkowych filiżanek ogniotrwałych.Na wierzch filiżanki położyć kromki bułki posypanej serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika.Gdy ser się topi,zupa jest gotowa.

Tagi:

sery ser cebula