MAGDALENA80

MAGDALENA80

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zupa cebulowa dobra na chlodne dni

zupa cebulowa

Składniki:

zupa cebulowa

 

  • 35 dag cebuli
  • 2 lyzki oleju
  • 1 lyzka maki
  • czerstwa bulka
  • 2 zoltka
  • 1 lyzka masla
  • pieprz
  • sol
  • 1 litr wody

Sposób przygotowania:

zupa cebulowa
Bulke zalac dwoma szklankami wody i gotowac kilka minut na malym ogniu.Cebule pokroic w polplastry i zeszklic na oleju.Dodac make i lekko zarumienic.Do przestudzonej cebuli wlac litr goracej wody i gotowac pod przykryciem ok.30 min..Cebule zmiksowac i polaczyc z bulka i zagotowac.Doprawic sola i pieprzem.Bezposrednio przed podaniem zaciagnac zupe zoltkami.Podawac z groszkiem ptysiowym albo z pokrojonym w kostke i podsmazonym chlebem.

Tagi:

mak cebula