mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Zupa cebulowa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Staropolska zupa cebulowa...

Zupa cebulowa.

Składniki:

Zupa cebulowa.

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa.
Cebule obrac . i pokroic na cienkie plastry . Usmazyc na zloto na 2 lyzkach masla.Chleb pokroic w kostke i zrumienic na pozostalym masle.Cebule i chleb zalac 1 litrem wody , dodac gozdziki i gotowac 30 min.Przetrzec zupe przez sito , doprawic galka , imbirem, sola, pieprzem i ewentualnie cukrem , jezeli cebule byly ostre.Podgrzac i podawac,Zupe mozna zaprawic 1 lyzka maki lub smietana , mozna rowniez przygotowac zupe na bulionie lub wywarze z warzyw.Smacznego.