Anna555

Anna555

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Zupa cebulowa z białym winem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dziś na obiad polecamy zupę cebulową z białym winem i tymiankiem

Zupa cebulowa z białym winem

Składniki:

Zupa cebulowa z białym winem

 

  • pół litra bulionu
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
  • pół kilo cebuli
  • 2 łyżeczki tymianku
  • sól pieprz do smaku
  • odrobina kurkumy aby zupa miała ładny kolor

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z białym winem
Cebulę kroimy w pasterki. Wrzucamy do bulionu, dodajemy białe wino, sól, pieprz oraz tymianek. Gotujemy aż do momentu gdy cebula będzie miękka. Zupę odstawimy i studzimy. Wlewamy do blendera dodajemy kurkumę. Miksujemy aby zupa miała konsystencje kremu.Podgrzewamy. Podajemy z grzankami.

Tagi:

cebula zupa