Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Żurek - krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem to pyszny krem który świetnie smakuje każdego dnia.

Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem
Do garnka przekładamy żeberka zalewamy około 1 l wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy wywar.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru - gotujemy al dente. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zalewamy żurkiem - gotujemy do miękkości ziemniaków, doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem.

Z żurku wyciągamy żeberka, i całość blendujemy na krem.

Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę kroimy w plasterki, pieczemy na suchej patelni do zarumieniania z jednej i drugiej strony.

Krem podajemy z ugotowanymi jajkami, pieczoną kiełbasą i chrzanem.
Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem
Do garnka przekładamy żeberka zalewamy około 1 l wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy wywar
Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru - gotujemy al dente.
Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zalewamy żurkiem - gotujemy do miękkości ziemniaków
Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem
doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem.

Tagi:

zupa żurek danie