Sposób przygotowania:
Żurek-krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem
Do garnka przekładamy żeberka zalewamy około 1 l wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy wywar.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru - gotujemy al dente. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zalewamy żurkiem - gotujemy do miękkości ziemniaków, doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem.
Z żurku wyciągamy żeberka, i całość blendujemy na krem.
Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę kroimy w plasterki, pieczemy na suchej patelni do zarumieniania z jednej i drugiej strony.
Krem podajemy z ugotowanymi jajkami, pieczoną kiełbasą i chrzanem.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru - gotujemy al dente. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zalewamy żurkiem - gotujemy do miękkości ziemniaków, doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem.
Z żurku wyciągamy żeberka, i całość blendujemy na krem.
Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę kroimy w plasterki, pieczemy na suchej patelni do zarumieniania z jednej i drugiej strony.
Krem podajemy z ugotowanymi jajkami, pieczoną kiełbasą i chrzanem.