rzerznik

rzerznik

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Zupa cebulowa z piwem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa cebulowa z piwem i kminkiem

Zupa cebulowa z piwem

Składniki:

Zupa cebulowa z piwem

 

  • cebula 5szt
  • piwo 250ml
  • bulion warzywny 700ml
  • masło 2łyżki
  • oliwa 1łyżka
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • grzanki

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z piwem
Do garnka wlewamy oliwę i wrzucamy masło. Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy cebulę pokrojoną w kostkę. Czekamy aż nabierze złotego koloru i zalewmy piwem, doprowadzamy do zagotowania. Następnie wlewamy bulion warzywny doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy roztarty kminek. Po zagotowniu zupę podajemy z grzankami. Życzę smacznego.

Tagi:

piwo cebula