Sposób przygotowania:
Zupa krem z grzankami
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć pokroić w piórka. Masło rozpuścić w rondelku, dodać ziemniaki oraz cebulę, smażyć 5 minut. Następnie wlać wino wytrawne, gotować ok 5 minut .
Następnie wlać bulion i gotować zupę 20 minut.Gdy ziemniaki miękkie, zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ser zetrzeć na tarce.
Bułkę pokroić na kromki, posypać tartym serem, zapiec w piekarniku ok 15 minut . Zupę podać z grzanką.
Następnie wlać bulion i gotować zupę 20 minut.Gdy ziemniaki miękkie, zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ser zetrzeć na tarce.
Bułkę pokroić na kromki, posypać tartym serem, zapiec w piekarniku ok 15 minut . Zupę podać z grzanką.