katis

katis

Kucharz
[Przepisów: 13]

Zupa cebulowa z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obieramy cebulę na drobno i dusimy na oleju, zalewamy wodą i mieszamy z sosem sojowym. Studzimy i miksujemy

Zupa cebulowa z tofu

Składniki:

Zupa cebulowa z tofu

 

  • 2 łyżki oleju
  • 4 duże cebule
  • 2 szklanki wody
  • 30 dag pokrojonego w kostkę tofu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 5 dag utartego sera żółtego

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z tofu
Obieramy cebulę na drobno i dusimy na oleju, zalewamy wodą i mieszamy z sosem sojowym. Studzimy i miksujemy dodając tofu. Doprowadzamy do wrzenia. Gotową zupę rozlewamy do miseczek żaroodpornych, sypiemy żółtym serem (np. tradycyjne wypalanych) i zapiekamy przez ok 20 min w piekarniku.