Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z ziemniakami
Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.
Sos cebulowy miksujemy za pomocą blendera na gładki krem. Gdy sos będzie kremowy dodajemy do niego pokrojone wcześniej ziemniaki. Wlewamy rosół.
Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Cebulę kroimy w cienkie piórka i smażymy na rumiano. Na talerze nakładamy porcje zupy i dekorujemy usmażoną na rumiano cebulą.
Podajemy.
Sos cebulowy miksujemy za pomocą blendera na gładki krem. Gdy sos będzie kremowy dodajemy do niego pokrojone wcześniej ziemniaki. Wlewamy rosół.
Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Cebulę kroimy w cienkie piórka i smażymy na rumiano. Na talerze nakładamy porcje zupy i dekorujemy usmażoną na rumiano cebulą.
Podajemy.