lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Krokiety ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś będą ziemniaczki na obiad lecz trochę w innej wersji. Miłe dla oka i podniebienia. Nic trudnego za to smaczne i zachęcające do zjedzenia.

Krokiety ziemniaczane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety ziemniaczane

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krokiety ziemniaczane

Wykonanie:

Ziemniaczki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie. Zostawiamy do ostudzenia. Ostudzone ziemniaki mielimy, dodajemy starty podsmażony czosnek w razie co sól jeszcze i pieprz do smaku. Dodajemy jajo i wyrabiamy.

Formujemy wałeczki 10 centymetrowe i obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron by były rumiane.

Podajemy na gorąco lub zimno.

Krokiety ziemniaczane
Ziemniaczki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie.Zostawiamy do ostudzenia.Ostudzone ziemniaki mielimy,dodajemy starty podsmażony czosnek w razie co sól jeszcze i pieprz do smaku.Dodajemy jajo i wyrabiamy
Krokiety ziemniaczane
Formujemy wałeczki 10 centymetrowe i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron by były rumiane.