Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Zupa cebulowa zapiekana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczne, bardzo łatwe, każdy potrafi to zrobić, polecam

Zupa cebulowa zapiekana

Składniki:

Zupa cebulowa zapiekana

 

  • 20 dag utartego sera żóltego
  • 1/4 kostki masła
  • 4 cebule
  • 4 szkl. bulionu
  • 8 łyżek pokrajanych w kostkę grzanek z bułki

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa zapiekana
Cebulę obrać, pokrajać w kostkę i poddusić na maśle tak, aby się nie zrumieniła.Wlać bulion i gotować do chwili, aż cebula się rozgotuje. W ogniotrwałych naczynkach ułożyć warstwami usmażone na oleju grzanki i utarty ser, zalać zupą, posypać po wierzchu serem i zapiec w piekarniku, aż wytworzy się cienka skorupka. Podawać zaraz po zapieczeniu

Tagi:

sery ser cebula