Zupa chilli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dobra pikantna zupa na pikantną imprezę... i na dzień po :)

Zupa chilli

Składniki:

Zupa chilli

 

  • 75 dag mielonego miesa
  • 2-3 wieksze cebule
  • czosnek - 2-3 zabki
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • papryka żółta
  • 1l soku pomidorowego
  • olej do smazenia
  • puszka groszku
  • puszka fasolki
  • puszka kukurydzy
  • 1 plaska lyzeczka chilli
  • sol
  • kminek

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa chilli
Mięso, cebule i pokrojony czosnek podsmażyć. Gdy będą miękkie dodać pokrojone w kostkę papryki (wszystkie) i jeszcze chwile podsmazyc. Przelozyc wszystko do sporego garnka, wlac sok pomidorowy i 1 l wody, zagotowac. Do gotujacego wsypac odsaczone z zalewy fasolkę, groszek i kukurydze. Wsypac chilli, wymieszac (chilli w zasadzie mozna wsypac juz na poczatku do miesa, to zupa bedzie bardziej pikantna). Doprawic solą, wsypac kilka ziarenek kminku. Podawac w miseczkach z buleczką (buleczka dla zabicia naprawde pikantnego smaku).

Tagi:

mięso