Sposób przygotowania:
Zupa córeczka tatusia
Na początek nastawiamy wywar mięsny. Pietruszkę i seler kroimy w cienkie słupki, marchewkę w półplasterki, ziemniaki w kosteczkę. Wszystkie te warzywka dodajemy do garnka z mięsem w momencie zszumowania wywaru. Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy ją na gorącym maśle, dodajemy do tego szpinak i wszystko razem mieszamy. Pod koniec szklenia, posypujemy solą, pieprzem i gałką po czym przerzucamy do garnka z warzywami. Kiedy zupka się gotuje, ścieramy ogórki na tarce o dużych oczkach. Dodajemy je dopiero w momencie kiedy pozostałe warzywa są już miękkie.W tym momencie także dodajemy dużą łyżkę suszonego albo też sporą garść pokrojonego, świeżego lubczyku. Po dodaniu ogórków gotujemy zupkę przez około 15-20 minut. Na koniec zaprawiamy jogurt lub śmietanę zupą - tak aby się nam nie zważyła i dodajemy do zupy. Całość posypujemy natką pietruszki.