Sposób przygotowania:
Zupa cukiniowa
Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki pokroić w średnią kostkę. Cukinię dokładnie umyć i razem ze skórę również pokroić w średnią kostkę.
Bulion wlać do garnka i zagotować. Wrzucić pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę. Gotować aż warzywa będą prawie miękkie.
Potem dorzucić jeszcze cukinię oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotować jeszcze do miękkości warzyw.
Do smaku doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Ja doprawiłam tak lekko na ostro.
Gdy warzywa będą już miękkie garnek zestawić z ognia, dodać posiekany koperek i śmietankę.
Wymieszać i można podawać.
Bulion wlać do garnka i zagotować. Wrzucić pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę. Gotować aż warzywa będą prawie miękkie.
Potem dorzucić jeszcze cukinię oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotować jeszcze do miękkości warzyw.
Do smaku doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Ja doprawiłam tak lekko na ostro.
Gdy warzywa będą już miękkie garnek zestawić z ognia, dodać posiekany koperek i śmietankę.
Wymieszać i można podawać.
SylaUla