mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekka, orzeźwiająca, idealna na wiosnę, taka jest ta zupka. W smaku kwaśna za sprawą soku z cytryny.

Zupa cytrynowa   Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa cytrynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa
Do wywaru dodajemy sok z cytryny, zagotowujemy (soku dodajemy według uznania, tak by zupa była odpowiednio kwaśna). Następnie w miseczce rozrabiamy śmietanę z niewielką ilością gotującego się wywaru i wlewamy całość do zupy. Ponownie zagotowujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy posiekaną natką pietruszki (dużą ilością). Podajemy z grzankami, ryżem lub makaronem.
Zupa cytrynowa
Etap 1
Zupa cytrynowa
Etap 2
Zupa cytrynowa
Etap 3
Zupa cytrynowa
Etap 4