kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Zupa cytrynowa na włoszczyźnie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa cytrynowa na włoszczyźnie

Zupa cytrynowa na włoszczyźnie

Składniki:

Zupa cytrynowa na włoszczyźnie

 

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa na włoszczyźnie
Umytą włoszczyznę obrać i pokroić. Dodać skrzydełka. Zalać litrem wody. Dodać pół łyżeczki soli. Gotować pół godziny. Włożyć pół nieobranej cytryny. Gotować jeszcze minutę. Przecedzić wywar. Pozostawić do ostygnięcia. Ubić żółtka ze śmietaną i sokiem wyciśniętym z drugiej połówki cytryny. Mieszankę śmietanową wymieszać z 5 łyżkami wywaru. Stopniowo wlewać mieszankę do zupy. Podgrzać. Na talerzach rozłożyć pokrojone plasterki cytryny, zalać zupą. Podawać z ryżem.