Sposób przygotowania:
Zupa czosnkowa w bochenku
Przygotowuje sobie baze czyli chleb. Odkrajam wierzch chleba i wybieram miękisz ale nie cały, na bokach ma zostac tyle zeby chleb nie przemókl gdy bedzie w nim zupa i zeby jedzący z niego mogli go sobie wybierac łyzka razem z zupą. Cebulę i czosnek siekamy, szklimy na oleju. Gotujemy wywar (albo rosół albo z kostki). Wrzucam miękisz chleba, dodaje przesmażoną cebule z czosnkiem. Następnie gorącą przelewam zupe do miskera gdzie ja miksuje, wbija jajka i jeszcze raz szybko miksuje zeby sie nie ścieły. Przyprawiam pieprzem i wegetą jesli jest taka potrzeba. Jelsi zupa wydaje mi sie za mało czosnkowa to wrzucam do niej posiekane 1-2 zabki czosnku i jeszcze raz miksuje wszystko. Ma miec fajny czosnkowy smak ale nie ostry wiec nie przeciskam czosnku przez praske tylko siekam na kawałeczki nozem. Wlewam do chleba, supię natka i gotowe. Smacznego!
Romaneo
bernika