Sposób przygotowania:
Zupa czosnkowa z grzankami
Chleb pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i zrumienić. Przesypać do miseczki i wystudzić. Cebulę obrać, pokroić dowolnie, wrzucić z masłem na patelnię, zeszklić. Czosnek obrać, posiekać. Wrzucić do cebuli i smażyć chwilę na małym ogniu, aż czosnek zacznie pachnieć, uważać aby nie przypalić! Zdjąć z ognia. Pietruszkę i marchew obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do rosołu i gotować 5 minut. Następnie wrzucić zawartość patelni do garnka. Wsypać mannę, zamieszać i gotować całość jeszcze 5-7 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodać serek topiony, przyprawić do smaku, zmiksować blenderem na gładki krem. Zupę rozlać do szklaneczek, posypać grzankami i suszonym czosnkiem niedźwiedzim.
zbysiowa