Sposób przygotowania:
Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami
Ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w kostkę.W garnku roztopić masło dodać pokrojone warzywa. Mieszać od czasu do czasu do momentu aż warzywa się zeszklą. Podlać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia się serka. Zupę doprawić do smaku. Podać z grzankami i płatkami. Na maśle podsmażyć pokrojony chleb w kostkę na złote grzanki. Migdały podprażyć na suchej patelni.
marietta
alaaa
to prawda zupka jest pachnąca i smaczna.
kołczu
zbysiowa
alaaa
u mnie w domu sporo kichania :)dlatego taka zupka,
alaaa
tak, tak ,pyszna zupka
edytaha
U mnie też sporo kichania, ale taka zupka nie przejdzie, bo mąż nie przepada za czosnkiem. Ja chętnie bym się skusiła, bo wygląda bardzo apetycznie :)
alaaa
Edytko spróbuj zrobić, możesz zmniejszyć trochę ilość czosnku, zupka pyszna.
Triss