Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa czosnkowa z żeberkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Żeberka można zastąpić innym wieprzowym mięsem z kością.

Zupa czosnkowa z żeberkami.

Składniki:

Zupa czosnkowa z żeberkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa z żeberkami.
Umyte żeberka pokroić na porcje, włożyć do garnka, zalać 6 szklankami wrzącej wody, dodać szczyptę soli i gotować około 20 minut. Po kwadransie dodać obrane i pokrojone warzywa, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i wlać do wywaru gdy mięso i warzywa są miękkie, zagotować. Następnie zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Zupę podawać z ziemniakami posypaną siekaną natką pietruszki.