Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa debreczyńska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę podawać z ciemnym pieczywem.

Zupa debreczyńska

Składniki:

Zupa debreczyńska

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa debreczyńska
Cebulę obrać, opłukać i pokroić na plastry, zeszklić na tłuszczu, dodać mąkę i przyrządzić zasmażkę. Dosypać paprykę i troszkę soli. Zasmażkę rozprowadzić zimnym wywarem z włoszczyzny. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania wlać sok z cytryny, następnie wbić ostrożnie jajka tak aby nie naruszyć żółtek i jeszce trochę pogotować. Gdy białka się zetną zalać zupę śmietaną i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Tagi:

jajko jajka