motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa drobiowa z jarzynami

Zupa drobiowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa drobiowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa drobiowa
Kurczaka dzielimy na porcje. Do garnka dajemy pokrojonego kurczaka (prócz piersi), ziela, liście laurowe i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Mięso wyciągamy a do wywaru wrzucamy obrane i starte na grubych oczkach jarzyny. Posiekaną natkę pietruszki, majeranek i przyprawy. Gotujemy, aby jarzyny były miękkie. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do zupy i doprawiamy do smaku.
Zupa drobiowa
Etap 1 Pokrojonego kurczaka gotujemy do miękkości
Zupa drobiowa
Etap 2 Do wywaru dajemy starte jarzyny i przyprawy
Zupa drobiowa
Etap 3 Mięso oddzielamy od kości i dzielimy na mniejsze kawałki