Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa
Włoszczyznę( marchewkę, seler, pietruszkę) bardzo dokładnie obieramy, myjemy, a następnie dajemy do dość dużego garnka. Porcję rosołową oczyszczamy i również dajemy do tego garnka. Całość zalewamy litrem wody i wszystko razem gotujemy. Bulion doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Z gotowego już bulionu wyjmujemy porcje rosołową oraz warzywa. Dynię oczyszczamy, a następnie kroimy w kostkę. Pokrojoną dynię układamy na formę, którą wcześniej musimy obłożyć papierem do pieczenia. Dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Brukselkę obieramy i myjemy. Cebulę obieramy, myjemy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie bardzo drobno siekamy. Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju, a później dodajemy do tego brukselkę. Podsmażone składniki łączymy z bulionem oraz dynią. Wszystkie składniki jeszcze na koniec doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą, a później dokładnie miksujemy.