Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z batatem i masłem orzechowym
Obraną dynię i batata kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Miękkie warzywa blendujemy na gładki krem.
Ponownie gotujemy dodając masło zwykłe i orzechowe. Doprawiamy białym pieprzem. Jeśli nie mamy akurat masła orzechowego możemy użyć orzeszków ziemnych.
Wystarczy około pół szklaki, prażymy je na suchej patelni. Kiedy przestygną miksujemy w malakserze na gładką masę.
Gotową zupę podajemy z ulubionymi dodatkami.
Ponownie gotujemy dodając masło zwykłe i orzechowe. Doprawiamy białym pieprzem. Jeśli nie mamy akurat masła orzechowego możemy użyć orzeszków ziemnych.
Wystarczy około pół szklaki, prażymy je na suchej patelni. Kiedy przestygną miksujemy w malakserze na gładką masę.
Gotową zupę podajemy z ulubionymi dodatkami.