Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 869]

Zupa dyniowa z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna, aromatyczna zupa z dyni w postaci gęstego kremu. Idealna na zimowe dni.

Zupa dyniowa z imbirem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa dyniowa z imbirem

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowa z imbirem
Obranego ziemniaka i marchewkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną oleju i zarumienić. Dodać do bulionu i gotować. W tym czasie pokroić cebulę, zeszklić i dodać do zupy. Dynię można ugotować wcześniej i dodać do zupy lub świeżą, surową pokroić w kostkę i na patelni z odrobiną oleju usmażyć. Wrzucić do zupy i chwilę gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać starty imbir i przyprawić. Zmiksować blenderem na gładki krem. Podawać z jogurtem lub/i grzankami. Smacznego!
Zupa dyniowa z imbirem
Marchewkę i ziemniaka pokrojonego w kostkę podsmażyć.
Zupa dyniowa z imbirem
Celulę pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Zupa dyniowa z imbirem
Zupę gotowac przez kilkanaście minut, aż wszystko będzie miękkie.
Zupa dyniowa z imbirem
Zupę zmiksować na gładki jednolity krem.

Tagi:

dynia