Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z klopsikami
Mięso mielimy w maszynce z cebulą i czosnkiem. Dokładnie mieszamy dodając kaszkę kukurydzianą oraz majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy małe, zgrabne pulpeciki, które smażymy na oleju. Do garnka wlewamy bulion warzywny i gotujemy w nim marchewkę z groszkiem. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodajemy do nich pure z dyni i wszystkie przyprawy.
Na końcu dokładamy usmażone klopsiki i gotujemy jeszcze przez kilkanaście minut aż wszystkie smaki się połączą. Ewentualnie doprawiamy solą.
Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.
Formujemy małe, zgrabne pulpeciki, które smażymy na oleju. Do garnka wlewamy bulion warzywny i gotujemy w nim marchewkę z groszkiem. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodajemy do nich pure z dyni i wszystkie przyprawy.
Na końcu dokładamy usmażone klopsiki i gotujemy jeszcze przez kilkanaście minut aż wszystkie smaki się połączą. Ewentualnie doprawiamy solą.
Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.