Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z ryżem
Ryż lekko podgotować w osolonej wodzie.
Ugotować wywar z mięsa oraz warzyw.
Dynie umyć, obrać z twardej skóry a następnie pokroić w kostkę.
Pokrojoną dynie włożyć do garnka i zalać częścią wcześniej ugotowanego wywaru i gotować do miękkości a następnie zmiksować.
Obraną cebule pokroić w kostkę i podsmażyć około 5 - 8 minut z podgotowanym, przepłukanym zimną wodą ryżem, następnie zalać pozostałym wywarem i ugotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy , połączyć ze zmiksowaną dynią , dodać podsmażoną paprykę i śmietanę, zagotować.
Doprawić do smaku papryką mieloną, solą oraz przyprawą do zup.
Ugotować wywar z mięsa oraz warzyw.
Dynie umyć, obrać z twardej skóry a następnie pokroić w kostkę.
Pokrojoną dynie włożyć do garnka i zalać częścią wcześniej ugotowanego wywaru i gotować do miękkości a następnie zmiksować.
Obraną cebule pokroić w kostkę i podsmażyć około 5 - 8 minut z podgotowanym, przepłukanym zimną wodą ryżem, następnie zalać pozostałym wywarem i ugotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy , połączyć ze zmiksowaną dynią , dodać podsmażoną paprykę i śmietanę, zagotować.
Doprawić do smaku papryką mieloną, solą oraz przyprawą do zup.
gusia1000