Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa
Dynię kroimy, wyjmujemy łyżką miąższ i pestki. Kroimy w księżyce, układamy na blaszce, posypujemy tymiankiem i kropimy oliwą. Pieczemy w piekarniku w 190 stopniach do miękkości.
W garnku gotujemy pokrojone ziemniaki, marchewkę, cebulę, pietruszkę z dodatkiem bulionu i przypraw. Dodajemy upieczoną dynię, chwilę razem gotujemy, dokładamy czosnek przepuszczony przez praskę. Miksujemy całość, przyprawiamy curry, imbirem startym, pieprzem.
Nalewamy na talerze i posypujemy groszkiem ptysiowym i natką pietruszki.
W garnku gotujemy pokrojone ziemniaki, marchewkę, cebulę, pietruszkę z dodatkiem bulionu i przypraw. Dodajemy upieczoną dynię, chwilę razem gotujemy, dokładamy czosnek przepuszczony przez praskę. Miksujemy całość, przyprawiamy curry, imbirem startym, pieprzem.
Nalewamy na talerze i posypujemy groszkiem ptysiowym i natką pietruszki.