Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z zacierkami
Obieramy dynię i kroimy ją na kawałki.
Następnie wkładamy je do garnka i
zalewamy wodą( tak, aby całe były
zakryte). Kiedy nasza dynia będzie już
miękka, zdejmujemy garnek z kuchenki i
studzimy ją. Całość dokładnie miksujemy.
Teraz gdy już uzyskaliśmy konsystencję
papki możemy dodać mleko i ponownie
gotujemy. Na sam koniec dodajemy cukier
i cynamon.
Zacierki:
Wodę ugniatamy ze szklanką mąki
wyrabiając ciasto. Odrywamy palcami po
kawałku formując je na małe kulki.
Gotujemy je we wrzącej osolonej wodzie.
Następnie wkładamy je do garnka i
zalewamy wodą( tak, aby całe były
zakryte). Kiedy nasza dynia będzie już
miękka, zdejmujemy garnek z kuchenki i
studzimy ją. Całość dokładnie miksujemy.
Teraz gdy już uzyskaliśmy konsystencję
papki możemy dodać mleko i ponownie
gotujemy. Na sam koniec dodajemy cukier
i cynamon.
Zacierki:
Wodę ugniatamy ze szklanką mąki
wyrabiając ciasto. Odrywamy palcami po
kawałku formując je na małe kulki.
Gotujemy je we wrzącej osolonej wodzie.