alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa dyniowo-kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa dyniowo-kokosowa z curry

Zupa dyniowo-kokosowa

Składniki:

Zupa dyniowo-kokosowa

 

  • 70 dag pieczonej dyni
  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pół łyżeczki żółtej pasty curry
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowo-kokosowa
Lekko podgrzać oliwę, dodać pastę curry, lekko podsmażyć. Wsypać upieczoną dynię, podsmażyć. Rozetrzeć przecier z wodą. Wlać do dyni. Zagotować. Wlać mleko kokosowe. Zagotować. Zmiksować. Posolić.