misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Zupa fasolowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przepis dostałam na pocztówce z Horoszczyc.

Zupa fasolowa

Składniki:

Zupa fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa
Umytą i namoczoną poprzedniego dnia fasolę podgotować kilka minut w tej samej wodzie w ktorej się moczyla. Następnie dodać uprzednio namoczone grzyby i włoszczyznę. Pod koniec gotowania wyjąć włoszczyznę ( można ją zużyć np do sałatki) dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulkę pokroić ,zrumienić na tłuszczu,dodać śmietanę,poddusić na złoty kolor i zaprawić zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

fasola