Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Składniki:

Zupa fasolowa

 

  • ok. ½ kg fasoli czerwonej z puszki
  • ok. ½ kg fasoli białej z puszki
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 papryczka chilli, posiekana
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 4 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 2 marchewki, pokrojone w kostkę
  • 2 białe części pora, pokrojone w talarki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka kolendry
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa

Wszystkie warzywa (bez fasoli) dusimy na oliwie około 5 minut, dodajemy bulion, majeranek i kolendrę i gotujemy warzywa do miękkości. Dodajemy fasolkę, sól, pieprz i gotujemy jeszcze około 10 minut.


 

Tagi:

fasola