Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Zupa fasolowa Karoliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna domowa zupa z fasoli perłowej z dodatkiem wołowiny, papryki, pomidorów i wytrawnego czerwonego wina.

Zupa fasolowa Karoliny

Składniki:

Zupa fasolowa Karoliny

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa Karoliny
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny - potem ugotować.

Cebule i paprykę oczyścić, opłukać, zemleć z mięsem, podsmażyć, skropić winem i udusić do miękkości. Następnie połączyć z fasolą, sparzonymi, obranymi ze skórki i pokrajanymi w cząstki pomidorami oraz przyprawami, gotować kilka minut.

Doprawić do smaku.