agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

zupa fasolowa staropolska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zupa fasolowa staropolska ,,,,,,,,,,,

zupa fasolowa staropolska

Składniki:

zupa fasolowa staropolska

 

Sposób przygotowania:

zupa fasolowa staropolska
Dnia poprzedzającego gotowanie zupy, namoczyć fasolę w przegotowanej wodzie. Włoszczyznę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Fasolę wraz z wodą w której się moczyła dodać do wywary, do wywaru dodać także część boczku, marchew i włoszczyznę- posolić i gotować. Cebulę obrać i pokroić na talarki dusić ja na pozostałej części boczku. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, dodać do zupy wraz z przyprawami i cebulą przysmażoną. Gdy ziemniaki zrobią się miękkie zupę przyprawić do smaku.

Tagi:

fasola