Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Zupa fasolowa z kapustą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Zupa z fasoli białej połączona z kapustą białą na bulionie warzywnym z dodatkiem ziemniaków, papryki czerwonej i ...

Zupa fasolowa z kapustą

Składniki:

Zupa fasolowa z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z kapustą
Fasole przebrać, opłukać, zalać wodą zimną i moczyć przez całą noc. Następnego dnia ugotować fasolę w tej wodzie w której się moczyła, dodać sól oraz bulion i na małym ogniu gotować ok. 25 minut, następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczona i pokrojoną w kosteczkę.

Kapustę poszatkować cienko i dodać do zupy i dalej gotować ok. 30 minut. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do zupy tuż przed podaniem, przyprawić solą, pieprzem oraz dodać natkę. 

Tagi:

zupa