Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Zupa Zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna zupa letnia inaczej znana pod nazwą fasolowa.

Zupa Zupa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa Zupa

 

Sposób przygotowania:

Zupa Zupa
Miąso umyć, zalać wodą i zacząć gotować zdejmując szumowiny. W międzyczasie przygotować i pokroić warzywa. Po pół godzinie gotowania dodać pokrojoną kapustę i przyprawy i po 5 minutach gotowania resztę warzyw. Mały kawałek tłuszczu kurczaka pokroić bardzo drobno, przysmażyć (będą drobne skwareczki) i następnie podsmażyć grubo pokrojoną cebulę na lekko złoty kolor i dodać do zupy. Gotować dopuki ziemniaki będą miękkie, zaprawić śmietaną zachartowaną odrobiną zupy. Podać z dodatkiem maggi do smaku.
Zupa Zupa
Mięso zalać wodą, usunąć szumowiny na początku gotowania.
Zupa Zupa
Pokrojone warzywa przed dodaniem do garnka, cebula najpierw podsmażona na lekko złoty kolor.
Zupa Zupa
Przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, przyprawa do pieczeni.
Zupa Zupa
Zupa wygląda i pachnie bardzo ładnie kilka minut przed końcem gotowania.