WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Zupa fasolowa z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczna, sycąca i aromatyczna zupa z fasoli. Mimo swojej ciężkości, majeranek sprzyja trawieniu.

Zupa fasolowa z majerankiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa z majerankiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z majerankiem
Kości ze schabu zalewamy wodą, dodajemy moczoną wcześniej fasolę i zagotowujemy. Zdejmujemy szumy i gotujemy aż fasola lekko zmięknie. Wtedy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na grubej tarce marchew i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy mąkę grochową rozmąconą w szklance zimnej wody. Gotujemy i doprawiamy mocno majerankiem. 
Zupa fasolowa z majerankiem
Kości schabowe i fasolę gotujemy najpierw.
Zupa fasolowa z majerankiem
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy.
Zupa fasolowa z majerankiem
Ziemniaki i warzywa dodajemy do zagotowanych składników.
Zupa fasolowa z majerankiem
Zagęszczamy mąką grochową i doprawiamy majerankiem.

Tagi:

schab fasola