Sposób przygotowania:
Domowa zupa gołąbkowa
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać mięso mielone i smażyć do lekkiego zbrązowienia mięsa. Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Kapustę i startą marchewką dodać do mięsa z cebulą. Smażyć kilka minut a następnie dodać 3 litry wody oraz przyprawy. Gotować około 15 minut. Następnie dodać do zupy ryż. Gotować tyle minut ile zaleca producent ryżu.
Na końcu dodać koncentrat pomidorowy. Ewentualnie doprawić do smaku.
Gotować jeszcze około 5 minut.
Kapustę i startą marchewką dodać do mięsa z cebulą. Smażyć kilka minut a następnie dodać 3 litry wody oraz przyprawy. Gotować około 15 minut. Następnie dodać do zupy ryż. Gotować tyle minut ile zaleca producent ryżu.
Na końcu dodać koncentrat pomidorowy. Ewentualnie doprawić do smaku.
Gotować jeszcze około 5 minut.