-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Domowa zupa gołąbkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna zupa smakiem przypominająca gołąbki, a robi się ją znacznie szybciej. Polecam wypróbować !

Domowa zupa gołąbkowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Domowa zupa gołąbkowa

 

  • 2 cebule
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 3 marchewki
  • poł główki białej kapusty
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól, pieprz
  • 3 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • słodka papryka
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 saszetka ryżu

Sposób przygotowania:

Domowa zupa gołąbkowa
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać mięso mielone i smażyć do lekkiego zbrązowienia mięsa. Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Kapustę i startą marchewką dodać do mięsa z cebulą. Smażyć kilka minut a następnie dodać 3 litry wody oraz przyprawy. Gotować około 15 minut. Następnie dodać do zupy ryż. Gotować tyle minut ile zaleca producent ryżu.

Na końcu dodać koncentrat pomidorowy. Ewentualnie doprawić do smaku.

Gotować jeszcze około 5 minut.
Zupa gołąbkowa.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Zupa gołąbkowa.
Mięso mielone dodać do podsmażonej cebuli. Smażyć do lekkiego zbrązowienia mięsa.
Zupa gołąbkowa.
Połowę głowki kapusty poszatkować.Dodać do mięsa z cebulą.
Zupa gołąbkowa.
Starą na tarce jarzynowej marchew dodać również do garnka.
Zupa gołąbkowa.
Dodać 3 litry wody oraz przyprawy.Gotować przez 15 minut. Dodać ryż i gotować tyle ile zaleca producent. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy.