Sposób przygotowania:
Zupa grochowa
Wrzucić groszek do sitka, wypłukać go pod silnym strumieniem wody. Następnie wrzucić groszek do naczynia, zalać wodą – tak, aby przykrywała groszek - i zostawić na noc, aby groszek zmiękł
Kolejnego dnia ugotować groszek w tej samej wodzie razem z mięsem, pokrojoną w plastry cebulą, porem, marchewką, selerem
Na koniec dodać czosnek i doprawić przyprawami do smaku.
Gdy mięso zmięknie, należy wyjąć je z zupy, oddzielić od kości, pokroić na drobne kawałki
Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, dodać do zupy i gotować.
Warzywa i groch zmiksować lub rozdrobnić blenderem, dodać mięso.
Rozlać zupę do misek, udekorować świeżym majerankiem.
Kolejnego dnia ugotować groszek w tej samej wodzie razem z mięsem, pokrojoną w plastry cebulą, porem, marchewką, selerem
Na koniec dodać czosnek i doprawić przyprawami do smaku.
Gdy mięso zmięknie, należy wyjąć je z zupy, oddzielić od kości, pokroić na drobne kawałki
Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, dodać do zupy i gotować.
Warzywa i groch zmiksować lub rozdrobnić blenderem, dodać mięso.
Rozlać zupę do misek, udekorować świeżym majerankiem.