cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Zupa grochowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zupka grochowa

Zupa grochowa z warzywami

Składniki:

Zupa grochowa z warzywami

 

  • 500 g grochu,
  • 200 g marchwi,
  • 1 cebula,
  • seler,
  • pietruszka,
  • masło,
  • koperek,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Zupa grochowa z warzywami

Groch
umyć, namoczyć na noc w osolonej wodzie. Następnego dnia ugotować. Cebulę
obrać, umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać drobno pokrojone
pozostałe warzywa, smażyć około 5 minut. Warzywa dodać do grochu, gotować razem
do miękkości. Zupę doprawić do smaku 
solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.


 

Tagi:

groch