Sposób przygotowania:
Zupa gryczana leśniczego
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski lub drobną kostkę.
Podgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, do tego dodać grzyby i krótko poddusić. Następnie dodać kaszę gryczaną i dalej niedługo dusić.
Całość zalać wywarem, wymieszać i gotować pod przykryciem 30 minut.
Zupę lekko przyprawić curry i pieprzem cayenne, a następnie śmietanką do smaku i posypać ziołami.
Podgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, do tego dodać grzyby i krótko poddusić. Następnie dodać kaszę gryczaną i dalej niedługo dusić.
Całość zalać wywarem, wymieszać i gotować pod przykryciem 30 minut.
Zupę lekko przyprawić curry i pieprzem cayenne, a następnie śmietanką do smaku i posypać ziołami.