mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa grzybowa super danie na obiad

zupa grzybowa

Składniki:

zupa grzybowa

 

Sposób przygotowania:

zupa grzybowa
Namocz grzyby, najlepiej zostaw na noc. Następnego dnia pokrój je na drobne kawałki. Nie wylewaj wywaru! Umyj wodą włoszczyznę i obierz na bardzo drobne kawałeczki. Cebulę opiecz w lupince. Do dużego garnka wlej zimną wodę(ok 1,5 L) włóż masło, pokrojoną włoszczyznę, cebulę. Przypraw do smaku. Gotuj na średnim ogniu, do momentu miękkości warzyw. Przelej całość przez sito. Do powstałego płynu dodaj grzyby i płyn w którym się moczyły przez noc. Gotuj ok 30 minut.