Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa grzybowa najlepiej smakuje z makaronem lub łazankami.

Zupa grzybowa

Składniki:

Zupa grzybowa

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 100 g suszonych grzybów,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek bulwy selera,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka śmietany 22%,
  • sól,
  • produkty Galeo:
  • Bulion grzybowy – 2 kostki,
  • Pieprz czarny mielony,
  • Natka pietruszki.

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa
Grzyby płuczemy, zalewamy 1,5 l wody i moczymy ok. 2 godz. Następnie gotujemy w tej samej wodzie ok. 30 min. Grzyby wyjmujemy, kroimy w paski i ponownie przekładamy do wywaru. Dodajemy podsmażoną na maśle posiekaną cebulę, drobno posiekane warzywa, kostkę bulionu grzybowego i gotujemy jeszcze 30 min. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki. Zupę możemy zabielić łyżką śmietany.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl